Verdens nordligste kunstløpstevne!

Hege Røsto Jensen
21.01.2017
På dagen da sola kom tilbake til Ishavsbyen var det duket for det aller første kunstløpstevnet som noen gang er arrangert så langt nord, ikke bare i Norge men faktisk også i verden.

TromsoIshall.jpg

Vi rakk å ta en prat med leder av Ishavsbyen kunstløpklubb Kristin Fenton.

Hun forteller at de har vært mellom 40 og 50 frivillige som har jobbet med planlegging og gjennomføring av stevnet, i en klubb som allerede på 4 år har rukket å få over 80 medlemmer.

Det som har vært morsomt ved å arrangere er planleggingen av ting som også skal skje utenom det sportslige. I kveld blir det Isdisco i ishallen, et arrangement som er åpent for alle. Inspirasjonen fikk de fra andre idrettsklubber i byen. ”Vi ønsket også å gi den lille ekstra oppmerksomheten til deltakerne ved at alle ble ønsket velkommen med en liten gave i ishallen”, sier Kristin, som allerede har mange  ideer til aktiviteter de kan tilrettelegge for neste gang.

Klubben har gjort masse arbeid for å få sponsorinntekter, alt fra bamser, pengefond, og til eksotiske premier som hvalsafari.

Vi spør Kristin hva som er mest vanskelig ved å arrangere et stevne. ”Det må utvilsomt være alt det tekniske som man må sette seg inn i”. Men undertegnede kan skrive under på at det hadde de virkelig satt seg godt inn i og gjennomførte første dagen med glans.

Klubben langt nord har også ambisjoner. De ønsker å utvikle seg sportslig, med flere løpere på et høyt nasjonalt nivå, men ønsker også å være en klubb med breddetilbud.

På spørsmål om dette frister til gjentakelse svarer hun lurt og ler: ”Ja, det hadde vært gøy å arrangere NM neste år!”.

Det ble en historisk begivenhet vi var vitne til i Tromsø Ishall i dag. Gratulerer med dagen!

crew.jpg