To norske gullmedaljer i Veteran-VM sprint

​Alf Gjølga på topp i 70-årsklassen foran Penti Kiskinen/FIN og Jan van der Meulen/NED.

Fotoer: Sven-Åge Svensson

Sven-Åge Svensson
23.01.2017
Masters’ International Sprint Games, uoffisielt Sprint-VM for veteraner, gikk i helgen 21. – 22. januar. Det var det niende i rekken, og denne gang i Inzell.

Det deltok 204 løpere fra 14 land – fra Canada i vest til Japan i øst. Forholdene i Max Aicher Arena, som ishallen heter, var gode men ikke glimrende. Imidlertid ble det satt 8 nye veteranverdensrekorder. Èn av disse ble satt av en nordmann - Ivar Njøs fra Leinstrand IL i klasse M50. Han slo sin egen rekord fra Baselga di Pinè i fjorårets mesterskap. Den gamle noteringen var 38,47 – nå er den 38,23 etter en feiende 500-meter på søndag.

 Arne Kjell Foldvik på topp i 80-årsklassen foran Ramir Kuramshin/RUS og Werner Krohn/GER.

Fra Norge var det 26 deltagere etter en del forfall. Av disse igjen var det fire damer. Nordmennene var ikke de grådigste i medaljefatet. Det endte med 2 gull og 2 sølv. Diskvalifikasjoner og fall snøt oss kanskje for et par medaljer til. Vår sikreste medaljeplukker, Arne Kjell Foldvik fra Spkl Falken, kunne klatre til topps på pallen i 80-årsklassen etter å ha gjort opp med blant andre fjorårsvinneren Kuramshin fra Russland. Alf Gjølga fra Bjugn-Ørland SK er tilbake i gammelt godt slag og vant 70-årsklassen som er en av de største. Henning Nordfonn fra Stord deltok i sitt første Veteran-VM og tok en sølvmedalje i klasse M60. Flott «debut»! Til tross for verdensrekorden på 500m måtte Ivar Njøs se seg slått av tyskeren René van Bernum i klasse M50. Ivar vant begge 500-meterne, men van Bernum ble for sterk på 1000-meterene.

 

Det som gjenstår å ønske, er å få med noen flere norske løpere i de «yngre» årsklassene. Yngste deltager nå var Renate Jeppsson fra Nesodden IF. Hun ble forøvrig nr 4 i klasse L40. Neste år går mesterskapet i Moskva. Kan det friste noen flere?

 

Nederlenderne plukker naturligvis det meste av medaljer, for de stiller tallrike i nesten alle klasser.