Sommerhilsen fra presidenten

20.06.2017
Mona Adolfsen ble valgt til ny president i Norges Skøyteforbund under skøytetinget i Bergen for snaue 14 dager siden. Her kommer Mona med en sommerhilsen til Skøyte-Norge.

Hei skøytevenner!

Takk for gratulasjoner og oppmuntrende ord. Etter en drøy uke som skøytepresident, tenkte jeg at jeg i hvert fall ville gi meg til kjenne.  Jeg ser jo at det settes store forventninger til meg og det styret jeg skal lede. Og det er helt korrekt. Dere skal vite at vi har tatt på oss oppgaven vel vitende om at vi har en stor og viktig jobb foran oss, men også en jobb der vi må involvere dyktige og sterke krefter ute i skøytemiljøet. For det vil alltid være viktig å dra dette sammen, ikke minst for å kunne skap et solid økonomisk fundament for både bredde og topp i norsk skøytesport.

Jeg har forståelse for at noen av dere er skeptiske og at jeg kanskje ikke var den alle av dere hadde ventet eller kanskje ønsket dere som ny skøytepresidenten. Samtidig har jeg fått overveldende mange positive tilbakemeldinger og det inspirerer jo til å jobbe slik at jeg også kan overbevise de som ikke kjenner meg så godt.

På Tinget i Bergen sa jeg at jeg ikke vil gjemme meg bort men forsøke å være så synlig som mulig. Det står jeg ved, selv om jeg også må understreke at det aller viktigste er å få frem våre flotte utøvere i alle grener.

Noen etterlyser den nye skøytepresidentens visjoner. Og ja, jeg har både visjoner, planer og ønsker for norsk skøytesport både nasjonalt og internasjonalt, Dette er uavhengig av hvilken posisjon jeg måtte ha i NSF, og vel vitende at det til syvende og siste er hva vi får ut av det som teller.

Jeg har visjoner (og planer) om

- å jobbe sammen med klubber og kretser for å kunne dra nytte av den allsidige kompetansen som finnes.

- å bidra til å legge til rette for økt skøyteglede, slik at flest mulig finner sporten vår spennende og engasjerende. Vi må få vekst i rekrutteringen i alle grener ute i klubbene. Da må vi tenke nye veier både når det gjelder arrangementsformer, presentasjoner og bruk av teknologi.

- å skape rom for at utøvere som vil satse, skal få gjøre det. Det er viktig å ha et godt grunnlag som kan gi vekst, ikke bare i antall utøvere, men også legge til rette for å nå høye sportslige målsettinger.

- å fremme våre topputøvere, slik at de kan skape enda mer entusiasme og generere enda flere som ønsker aktivitet på is, eller på rulleskøyter.

Som sagt, så ønsker jeg ikke å gjemme meg bort og gleder meg stort til å bli bedre kjent med alle våre fem grener og ikke minst våre utøvere. Jeg tar gjerne imot invitasjoner til deltagelse i aktiviteter i hele skøyte-Norge for å bli bedre kjent med det som rører seg.

Til slutt vil jeg ønske alle en god sommer og lykke til med forberedelser til kommende sesong. For veldig mange er den allerede i gang, meg selv inkludert. Jeg er klar til å ta fatt på nye oppgaver og utfordringer sammen med resten av styret og alle andre som er lidenskapelig opptatte av skøyter.  For jeg er et ekte skøytebarn, og som Tromsø Skøyteklubb som treffende kommenterte;

Skøytebarn er ikke som andre barn – men alle barn kan bli skøytebarn (siste del tillagt for egen regning).