Presidenten i Vikingskipet

​Mona Adolfsen koste seg i Vikingskipet lørdag. Her er hun avbildet mens "maratonløperne" er i aksjon i bakgrunnen.

07.08.2017
Vår president, Mona Adolfsen tilbragte lørdagen i Vikingskipet. Her bivånet hun "maratonløpet" og fikk muligheten til å hilse på mange løpere, trenere og ledere. Mona har skrevet en hilsen til Skøyte-Norge etter besøket.

​Motivasjon og innsats var på topp hos utøverne da jeg besøkte Vikingskipet lørdag. Det var spennende å følge med på maraton-løpet der Sverre Lunde Pedersen og belgiske Bart Swings toppet det hele med en tøff spurt etter 2x50 runder. Jeg tok turen til Vikingskipet lørdag for å se trening og møte utøvere og trenere. Ishall er ishall. Det er kaldt uavhengig av stø...rrelse. Men kulden inne, ble kompensert med tilsvarende varm og åpen mottakelse fra utøvere, trenere, ledere og alle de skøyteinteresserte som var der. Ikke minst ble jeg imponert og glad over den varme og positive mottagelse løperne møtte meg med, som ny og for de aller fleste av dem, totalt ukjent skøytepresident.

I tillegg til treningsiver og solid motivasjon opplevde jeg også en god atmosfære som syntes å råde blant utøverne. De fremstår som et lag, og det er viktig om man også skal nå langt som individuell utøver. Det ser det ut til at våre løpere har forstått. Det var mye positivitet både hos jentene og hos gutta og det er et godt utgangspunkt i starten av en OL-sesong. Hvordan utøverne teknisk klarer seg, skal jeg overlate til trenerteamet å vurdere, men innstilling og motivasjon ser i alle fall ut til å være på plass.

Det var hyggelig å møte utøvere som var imøtekommende og som kunne by på seg selv. Vi har mange spennende personligheter som kan bli av stor interesse for både media og sponsorer. Kristian Vårvik har jo allerede vist vei med sin geniale YouTube-video. Jeg gleder meg til å følge våre utøvere gjennom sesongen, både hurtigløperne og vårt kortbanehåp, Einar Døving Agdestein, som åpenbart er godt i rute. Så får vi håpe også at Håvard Bøkko nå er ferdig med uflaksen og kan fokusere på å levere sportslig uten skader. Motivasjonen er i hvert fall på topp. Vi trenger ham i laget sammen med alle de andre som skal kjempe om både OL-deltagelse og etter hvert også om medaljer i både OL og andre mesterskap.

Det var også godt å se at det var stor aktivitet i Vikingskipet utover de beste lagene. Jeg skulle gjerne snakket med enda flere i på klubb-, krets- og regionslag, men håper å få mulighet til det senere. Jeg satt uansett stor pris på de av dere som tok kontakt og som kom med kommentarer, innspill og oppmuntrende lykkeønskninger.

I tillegg fikk jeg avslutningsvis også prøvd meg på lengdeløpsskøyter for første gang. Takk til Sara Hemmer som fikk overtalt meg og som tok vare på meg ute på banen og til Arne Skuterud som kom med gode råd. Det var absolutt artig, selv om ferdighetene var så som så. Takk til Stein Andersen for lån av skøyter. Jeg skal nok forsøke igjen.

Nå ser jeg frem til å overvære neste landslagssamling. Jeg er definitivt mer på hjemmebane når kunstløperne skal ha sin samling i Oslo 19. og 20. august. Spenningsnivået er uansett ikke noe mindre når våre beste kunstløpere møtes etter en sommer fylt med betydelig mer istrening og barmarkstrening enn sommerferie. Også de er motiverte for nye store oppgaver så det blir spennende å se hvordan de nå ligger an før sesongstart. Den første store testen kommer for to av våre elitelagsutøvere, Anne Line Gjersem og Sondre Oddvoll Bøe, når de skal delta i OL-kvalifiseringen i Oberstdorf i Tyskland i slutten av september. Jeg vet at alle skøyteinteresserte i Norge ønsker dem det aller beste og selv skal jeg følge med fra første rad ettersom jeg skal være med som dommer i konkurransen.

Men det er flere utfordringer enn OL-kvalifisering for både hurtigløpere, kunstløpere og utøverne i våre andre grener; kortbane, inline og roller derby. Det er sikkert ikke alt som er bare er fryd og gammen heller, men la oss nå fokusere på det som er positivt og bygge videre på det mot sesongstart.

Jeg gleder meg. Lykke til alle sammen!

Mona Adolfsen
President Norges Skøyteforbund