Lisbeth Korsmo har gått bort

Rune Gerhardsen
23.01.2017
Det er med stor sorg vi søndag mottok meldingen om Lisbeth Korsmos bortgang. Lisbeth satte sitt preg på norsk kvinnelig skøyteløp i en lang periode på 1960- og 70-tallet

Etter at Laila Schou Nilsen hadde dominert kvinnelig skøyteløp i tiden før 1.verdenskrig, og Randi Thorvaldsen satt sitt preg på den første etterkrigstiden, så var tiden inne for en ny generasjon kvinnelige skøyteløpere. Her stod Lisbeth Kosmo, sammen med Sigrid Sundby, fram som viktige pio...nerer. Som 15 åring gikk Lisbeth til topps i sitt aller første junior NM i 1963, og året etter ble hun nummer to i senior NM. I alt står hun med 7 Norgesmesterskap i allround, og er følgelig en av våre fremste nasjonale løpere. Bronsemedaljen på 3000 m under OL i Innsbruck i 1976, der hun var bare fem hundredeler fra gullmedaljen, står som høydepunktet i karrieren. Hun vil dermed stå som modell og inspirator for unge jenter som satser på skøytesport.
Etter skøytekarrieren satset hun noen år som aktiv syklist. Hun hadde flere representasjonsoppgaver for Norge, og i 1981 vant hun NM i fellesstart landevei og deltok i sykkel-VM. Det er en flott idrettsutøver, og en fremragende representant for norsk skøytesport som nå har gått ut av tiden. Vi er stolte av å ha hatt en så flott idrettsutøver blant oss.

Rune Gerhardsen
President i Norges Skøyteforbund