Kjempegod innsats i Erfurt

​Foto: Per Allan Johansson

06.12.2015
Det norske laget leverte en kjempegod innsats i gutte- og jentelandskampen i Erfurt. I løpet av helgen sikret de norske løperne flere pallplasseringer.

​Allan Dahl Johansson fra Aktiv SK, vant guttenes B-klasse. Etter å ha blitt nummer to på 500 meter, slo han til og vant de tre lengste distansene (1000-, 1500- og 3000 meter). 3000 meteren ble også en god distanse for det norske laget. I guttenes C klasse, sikret Sander Eng Strand fra Hamar sølv og Didrik Møller Nordal fra IF fram bronse. Sammenlagt i gutter junior C, ble Sander nummer to, etter pallplasseringer på samtlige distanser,  og Didrik nummer fire, etter også pallplassering på 1500 meter..

Nederland var som ventet suverene i landskampen. De vant med 1150 poeng. Norge kjempet hardt mot vertslandet Tyskland om andreplassen. Til slutt var det imidlertid Tyskland som sikret seg andreplassen med 630 poeng. Norge ble nummer tre med 549 poeng.

Erfurt Landskamp desember 2015.pdf