Eks-skøytepresident med bok

​Børre Rognlien med ny bok. Foto: Erik Øsmundset

Svenn Erik Ødegaard
11.12.2017
Tidligere skøytepresident Børre Rognlien, mannen som kanskje har hatt flest verv/oppdrag i norsk idrett gjennom tidene har kommet med bok. Boka har tittelen "Jeg var i rommet, 50 år som tillitsvalgt".

Boka er lite omtalt, bortsett fra et par innslag i nyhetene på utgivelsesdagen 31. oktober. Erik Øsmundset var tilstede på lanseringen, og har kommet med følgende bokanmeldelse.

"Årsaken til manglende omtale er nok at boka er tvers igjennom saklig og forteller litt lite om hva som faktisk skjedde i alle de rom Børre har vært i. Boka er Børres historie fra starten i 1963-64 da han stiftet Eidsvoll Bokseklubb mens han var journalist i Eidsvold Blad til han gikk av som idrettspresident i 2015.
Han omtaler på svært saklig vis tiden som skøytepresident, grenleder  hurtigløp under OL 94, tiden i Oslo Idrettskrets og til slutt i idrettsforbundet. Han har også en politisk karriere for Høyre i Stortinget og Oslo.
Det er interessant å lese hva idretten har fått til i perioden og mye av dette har Børre vært en del av. For de som vil ha et innblikk i idrettshistorien er hans beretning verdt å lese. For de som vil høre om de store slagene (Børre er jo bokser og fortsatt hurtig med k-o-armen) i rommene han har vært, kan man kanskje bli skuffet. Børre avslører ikke mye av indre diskusjoner og sladder, han holder seg til fakta og protokoller. 
Jeg har fått og lest boka siden jeg allerede i 1963 var utsatt for Børres forsøk på å gjøre meg raskere på skøytebanen. Der mislyktes han. Ellers han han lykkes med mye, hurdølingen!
Boka er gitt ut på eget forlag og Børre står selv for salget. Kan være en fin julegave for skøyte- og idrettsinteresserte."

Anmeldelse av Erik Øsmundset